AV20


Kivenlahden venekerho on hankkinut meri-VHF taajuuksille sopivan SWR-mittarin, jolla voi muutaman minuutin mittauksella ja riittävällä tarkkuudella tarkistaa sekä VHF-lähettimestä lähtevän antotehon että mikä osa siitä siirtyy antennin kautta taivaalle. Näiden kahden tehon välilläkin voi olla eroa johtuen huonoista liittimistä (hapettuneet), rikkinäisistä kaapeleista tai huonosta/rikkoutuneesta antennista. Huonokin radiojärjestelmä todennäköisesti toimii satamassa vastaanottavan radioaseman läheisyydessä mutta ei enää kauempana merellä etäisyyden kasvaessa, kun sitä oikeasti tarvittaisiin.

Tähän asti tehdyissä mittauksissa noin puolessa radioista on löytynyt merkittäviä ongelmia! Meri-VHF on herkkä laitteisto ja se joutuu veneen olosuhteissa vuosien kuluessa todella koville. Jos epäilet vähänkään yhden merkittävimmän turvallisuusvarusteesi kuntoa, sen tarkistamista suositellaan lämpimästi. 

Jos olet kiinnostunut laitteistosi mittauksesta, ota yhteyttä Tuomas Huikkoon (040-5536 442, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

 

%MCEPASTEBIN%