Kivenlahden Venekerhon Purjehduskoulu
 
Koulu2


Kivenlahden Venekerhon alaisuudessa toimii perinteikäs purjehduskoulu. Vuosikymmenien aikana koulussa on opiskellut purjehduksen taitoja satoja oppilaita. Suhteellisen pienen opiskelijamäärän johdosta on viime aikoina opetus keskittynyt purjehtijakurssiin, mutta tarvittaessa saaristopäällikkökurssin (ent. perämieskurssi) järjestäminen olisi mahdollista. Laaja ja suojaisa Espoonlahti on ihanteellinen opetusalue erityisesti purjehduksen perustaitojen opetteluun. Avoimempi meri on tarvittaessa vain pienen purjehdusmatkan päässä.

KLV-Purjehduskoulun opettajat ovat Suomen Purjehduksenopettajat ry:n (PORY) kouluttamia ja auktorisoimia purjehduksenopettajia ja -ohjaajia. Koulutusveneet ovat seuran jäsenten 30 – 40 -jalkaisia purjeveneitä, ja oppilaita on tyypillisesti 3 – 5 venettä kohden.

Purjehduskoulun purjehtijakurssi täydentää hyvin Espoon Merikoulun tarjontaa sillä näin Merikoulussa voi suorittaa myös Purjehtija-osuuden SPV:n aikuisille tarkoitetussa koulutusjärjestelmässä (lisätietoja tästä linkistä).

Vuoden 2020 kurssi pidetään 11-17.5.2020. Ilmoittautuminen Espoon Merikoulun sivuilta (LINKKI). Kuvia edelliseltä kurssiltä tästä linkistä.