Katsastustiedote KLV:n veneilijöille


Koronavirusrajoituksista huolimatta veneitä tullaan katsastamaan Marinsatamassa tänäkin vuonna. Veneilyturvallisuudesta pyritään pitämään kiinni kaikesta huolimatta, niin hyvin kuin mahdollista!

Katsastuksen yhteydessä pyritään noudattamaan viranomaisten terveyssuosituksia, siten että katsastajasta ollaan koko ajan vähintään 2 m etäisyydellä. Veneessä saa olla korkeintaan kaksi henkilöä katsastuksen yhteydessä. Flunssaisena tai sairaana ei saa osallistua katsastukseen.

Säiden salliessa suositellaan, että katsastaja tekee katsastuksen laiturilta tai veneen avotilasta käsin. Jos olet riskiryhmässä, katsastus voidaan tehdä etänä!

Katsastuspäivät ovat:

ma 18.5 G ja H laiturit
to 28.5 E ja F laiturit
to 4.6 E ja F laiturit
ma 8.6 G ja H laiturit
to 11.6 Kaikki laiturit

Katsastus varataan etukäteen vähintään neljä päivää ennen katsastuspäivämäärää mapista, joka löytyy mastokatoksen päädyssä olevasta postilaatikosta. Jos kuulut riskiryhmään, merkitse se huomautuksiin varauksen yhteydessä. Jos käytät lukulaseja, ota ne mukaan. Lomakkeen tekstitila on hieman pienehkö! Esimerkki varauslistasta liitteenä

Voit varata halutun katsastajan omalle veneellesi. Mapissa on erillinen varauslista jokaiselle katsastajalle ja katsastuspäivämäärälle 18.5, 28.5, 4.6. ja 8.6.

Jollekin katsastajalle ei kyseinen päivä syystä tai toisesta onnistu, jolloin hän voi merkitä varapäivän yliviivaamalla varsinaisen katsastuspäivän ja ehdottaa varapäivää… tai yliviivaa molemmat vaihtoehdot! Jos hän viime tipassa huomaa, ettei onnistu (esim. sairaus) hän ottaa yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä ja sopii miten menetellään. Siksi on tärkeää, että merkitsette nimenne ja puhelinnumeronne selvästi!

Viimeiselle katsastukselle 11.6 ei listassa ole erikseen varattavissa tietylle katsastajalle. Katsastajat valitsevat minkä listan mukaan edetään. Varaus tehdään siten, että listassa täytetään seuraava vapaana oleva aika. Tyhjiä aikoja ei jätetä väliin!

Katsastukseen on varattu vain 20 minuuttia/vene. Ota kaikki tarvittava varustus esille, jotta voit näyttää ne katsastajalle tarvittaessa. Tarkista myös vielä kerran paukkuliivit ja kaasujärjestelmät, mikäli sinulla sellaiset on. Kaasujärjestelmä on katsastettava joka vuosi ja vähintään kerran viidessä vuodessa ulkopuolisen tarkastajan toimesta, joka tekee tarkastuksen korkeammalla paineella!

Käy myös läpi katsastuslistaa, jotta varmistut että kaikki on kunnossa. Jo sellaista ei ole ks https://spv.fi/wp-content/uploads/2020/04/Vuosikatsastuskohteet_2020.pdf

Runkokatsastus voidaan tietyissä olosuhteissa siirtää syksyyn. Siitä on kuitenkin sovittava katsastajan kanssa!

Jos olet päättänyt, ettet laita venettä tänä kesänä vesille ilmoitathan kerholle s-postitse asiasta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jos katsastus tapahtuu etänä, pyydän etukäteen laittamaan venetodistuksen ja katsastuslistan kirjekuoreen em. postilaatikkoon ennen katsastusta ja kuoreen merkitset katsastajan nimen, ellei sellainen jo siellä ole! Katsastaja palauttaa ne korkeintaan viikon sisällä samassa kirjekuoressa samaan laatikkoon!

Huolehdi käsihygieniasta ennen ja jälkeen kun käsittelet mappia tai kirjekuoria!

Jos kaikesta huolimatta myöhemmin tai kesäkuun jälkeen päätät laittaa veneesi vesille, huolehdithan siitä, että veneesi on asianmukaisesti katsastettu ja katsastustarra on näkyvissä veneen vasemmassa laidassa. Katsastajien yhteystiedot löytyvät KLV:n verkkosivuilta!


Huom!

Laituripaikoista on tällä hetkellä todella pulaa (varsinkin suuremmille veneille). Mikäli nyt luovut laituripaikasta, on olemassa riski, että ensi vuonna jäät ilman laituripaikkaa.

Muistutan tässä samalla, että laituripaikan ja KLV:n lipun käytön edellytys on katsastettu vene!

Jos veneesi kaikesta huolimatta on laiturissa katsastamatta elokuussa, eikä siitä ole erikseen sovittu, on KLV:llä oikeus perua laituripaikkasi ensi vuodelle!


Kohti turvallista veneilykesää!

Gunnar von Schantz

Katsastuspäällikkö

Puh 0400 442504