Kevättiedote jäsenille, nro 2    -julkaistu 11.5.2020

Veneilykausi on alkanut. Veneiden kevätkunnostusta on tehty innokkaasti. Hyvä määrä veneitä on laskettu veteen, ja innokkaimmilla on purjehdusreissuja ja veneilypäiviä takana jo useampia.

Kaikessa Kivenlahden venekerhon toiminnassa noudatetaan edelleen viranomaisten antamia määräyksiä, rajoituksia ja ohjeita pandemian aikana. Varautuminen ja huolellisuus ovat tärkeitä läheistemme ja kanssaihmistemme terveyden varmistamiseksi. Huolehditaan käsihygieniasta, pidetään suojaetäisyys muihin ihmisiin, eikä poistuta kotoa sairaana tai koronavirukselle altistuneena.

Näitä ohjeita noudattaen saarisatamissa kausi on käynnistynyt suhteellisen vilkkaasti. Katsastukseen on luotu ohjeet ja käytännöt tämän kevään katsastusten läpi viemiseksi. Vartiokoppiin on tuotu käsidesiä ja kirjattu toimintaohjeita. Toimisto ja kerhotila pysyvät edelleen suljettuna, mutta Miljan tavoittaa numerosta 045 126 0175 tai 040 545 7919.


Satamatoiminta

Espoon kaupunki on ilmoittanut, että tänä vuonna veneitä ei ole pakko laskea veteen ja poistaa telakointikentältä. Myöskään pukkeja ei tulla siirtämään pukkiaitaukseen. Pukkitalkoot on peruttu vallitsevan tilanteen ja kokoontumisrajoitusten vuoksi. Pukit saa tänä vuonna jättää kentälle. Veneilykauden todella käynnistyttyä telakointikenttä tarvitaan pysäköintialueeksi. Tämän vuoksi kaikkia veneen talvitelakointipaikan haltijoita pyydetään kasaamaan omat pukit omalle paikalle mahdollisimman vähän tilaa vieväksi pinoksi telakointipaikan peräosaa, jotta telakointipaikoille jää pysäköintitilaa.


Veneiden katsastus

Jokaisen KLV:n veneilijän velvollisuus on huolehtia siitä, että kerhon rekisterissä oleva vene on asianmukaisesti katsastettu. Peruskatsastus on tehtävä joka viides vuosi ja vuosikatsastus joka vuosi!

Laituripaikan edellytys on, että vene on asianmukaisesti katsastettu. Mikäli kuitenkin päätät tänä vuonna jättää veneen ylös talvisäilytyspaikalle ei veneen katsastaminen ole välttämätöntä. Tässä tapauksessa ilmoita asiasta toimistoon tai katsastuspäällikölle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja/tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Koulutustoiminta

Ihan kaikkea toimintaa ei ole tarvinnut perua. KLV:n hyvää mainetta niittänyt purjehtijakurssi järjestetään tänäkin vuonna, jossain määrin poikkeusjärjestelyin. Kurssille on ilmoittautunut 10 innokasta oppilasta, ja kurssi toteutetaan tällä viikolla (11.-17. toukokuuta). Teoriaopetus toteutetaan etäopetuksena ja käytännön opetus pienissä ryhmissä useammalla veneellä. Toivotaan hyviä tuulia purjehduskurssilaisille!


Muistutus ohjeista retkisatamien käyttöön poikkeusoloissa

Ensisijaisesti retkisaarten käytön rajoituksissa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia, kuten muussakin elämässä pandemian aikana. Perusperiaatteena on, että huolehditaan hygieniasta, pidetään suojaetäisyys muihin ihmisiin, eikä poistuta kotoa sairaana tai koronavirukselle altistuneena.

Retkisaarten käyttö katsotaan normaaliksi ulkona liikkumiseksi, joka on viranomaisten mukaan edelleen sallittua. Yli 70-vuotiaiden saapumista ei haluta rajoittaa ja saareen saapuminen onkin kipparin vastuulla. Vene katsotaan kodinomaiseksi tilaksi, jolloin saaressa oleskelu tapahtuu enimmäkseen veneessä. Ulkoilla voi samoilla ohjeilla kuin kaupungissakin.

Rantautuessa huomioi riittävä etäisyys naapuriveneeseen. Pyri kiinnittymään poijuihin väljästi, jotta riittävä suojaetäisyys veneiden välillä saavutetaan satamassa. Saaritoimikunta seuraa tilannetta, ja voi tarvittaessa rajoittaa kiinnittymisen yhteen veneeseen poijua kohti.

Saariin saavutaan vain perhemiehistöllä, ei kutsuta kavereita mukaan, eikä vierailla toisten veneissä.

Saarissa on riittävästi tilaa ylläpitää kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin. Kunnioitetaan sitä! Ei kokoonnuta grillikatoksiin, talolle eikä muuallekaan. Grillejä voi käyttää ruoanlaittoon, mutta syömään vetäydytään omiin oloihin. Jokainen huolehtii grillipaikkojen puhtaudesta ja roskien poisviemisestä. Omia grillausvälineitä suositellaan.

Yhteissaunat, talkoot ja muut tapahtumat perutaan, kunnes viranomaisten antama kokoontumiskielto on ohi.

Oman perheen kesken voi saunoa ja uida. Kukin saunoja huolehtii saunojen siisteydestä. Ovenkahvat puhdistetaan oman vuoron alussa ja päättyessä. Bergelään tulee ohjeet käytännöistä saunomisen suhteen. Yleisestä siisteydestä on virustartunnan vuoksi pidettävä korostuneesti huolta viruksen leviämisen estämiseksi. Vältä tarpeetonta pintojen koskettelua.


Yleisenä ohjeena muistutus, että KOIRAT ON PIDETTÄVÄ KYTKETTYNÄ BERGELÄSSÄ, ja yleensäkin saaristossa näin lintujen pesintäaikaan.


Tiistaikilpailut


Tiististen kipparikokous pidetään tiistaina 26.5. (etänä Teams kokous) ja kilpailusarja alkaa näillä näkymin kesäkuun alussa.Pidetään toisistamme huolta ja pysytään terveinä. Hyviä veneilykelejä kaikille jäsenille toivotellen,

Kivenlahden venekerho ry:n hallitus