Syystiedote jäsenille


Kaikesta poikkeuksellisuudesta huolimatta olemme saaneet nauttia hienosta Suomen kesästä ja viettää aktiivista veneilykautta. Tässä tiedotteessa ajankohtaisia asioita, mitä satamassa ja kerholla tapahtuu.

Kuluneella viikolla 1. – 2. syyskuuta välisenä yönä on satamassa tapahtunut varkauksia. Kaupungin puolella nurmikentällä trailerilla ollut vene on varastettu, viety auton perässä pois satama-alueelta. Samana yönä H-laituriin kiinnitetty ja lukittu kumivene on varastettu. Sataman valvontakameroiden avulla on onnistuttu saamaan tietoja varkauden ajankohdasta, ja osa varastetusta tavarasta on löytynyt myöhemmin. Kehotamme kaikki jäseniä tarkkaavaisuuteen sataman alueella, erityisesti vartiovuorossa olevia. Vartiokoppiin on nyt hankittu uudet tehokkaat taskulamput, joita on hyvä käyttää, ja kiertää satamassa aktiivisesti vartiovuoron aikana. Huolehditaan kaikki siitä, että laiturien portit on kiinni ja lukittu. Mikäli mitä tahansa epäilyttävää toimintaa satamassa havaitaan, tulee siitä ilmoittaa kerhon vartiopäällikölle ja tilanteen vaatiessa välittömästi poliisille.

Espoon kaupungin kanssa on keskusteltu sataman jäteastioista ja septin tyhjennystankin tyhjentämisen tiheydestä. Satamaan toivottiin erillisiä jäteastioita roskien lajittelulle. Tähän emme ole saamassa muutosta lähiaikoina, johtuen 1) kaupungin rahallisista resursseista ja 2) siitä että tällainen roskien lajittelupiste tulisi toimimaan kaikkien kaupunkilaisten sorttiasemana, emmekä kuitenkaan toivo väkimäärän ja liikenteen lisääntyvän satamassa. Omat roskat voi edelleen lajitella ja viedä ne kotimatkalla kaupungin sorttiasemalle tai oman talon jäteastioihin.

Septitankin tyhjennyspiste on ollut valitettavan usein täynnä, etenkin viikonloppuisin satamaan palatessa. Tästä ollaan Espoon kaupungilla tietoisia, ja meitä kehotetaan soittamaan septin tyhjennyksen vieressä olevaan numeroon heti kun huomaamme tyhjennyspisteen olevan täynnä. Näin saadaan satamaan mahdollismman nopeasti tyhjennysauto paikalle.

Syksyn tapahtumiin odotetaan innokasta kerholaisten osallistumista ja kuluneen kesän kuulumisten vaihtamista. Merkitkääpä kalentereihin seuraavat:

  • Pukkitalkoot maanantaina 14.9.2020 klo 17.30 alkaen. Siirretään pukit yhteisvoimin paikoilleen veneiden nostoa varten. Kerhon puolesta virvokkeita ja makkaraa tarjolla.
  • Yhteisnostoja on 2: lauantaina 19.9. ja lauantaina 10.10. alkaen klo 7.30.
  • Silakkaa ja Leffoja viikonloppu Bergelässä 3.-4.10.
  • Kauden päättäjäisiä vietetään 24.10. Raiskin juhlatilassa Kivenlahden teollisuusalueella. Luvassa ruokailua, palkintojen ja kunniamerkkien jakoa, live bändi ja mukavaa yhdessä oloa. Ilmoittautumisesta tulee tarkemmin postia lähiaikoina. -Tervetuloa isolla joukolla mukaan!
  • Majakka-aiheinen elokuvailta kerholla 3.11. Kutsu ja ilmoittaumislinkki julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

KLV:n yhteistä eskaaderia Saimaalle kesällä 2021 on alettu kartoittamaan, ensivaiheessa kyselyllä, johon on jo tullut mukavasti vastauksia. Syksyn aikana tullaan järjestämään aiheesta kerhoilta; kokemuksia ja keskustelua vaneilystä Saimaalle.

Vakiintuneen toiminnan ohessa, hallitus on päättänyt uudistaa kerhon nettisivut vuoden 2020 loppuun mennessä. Nettisivuille tarvitaan uutta ja laadukasta kuvamateriaalia. Mikäli olet valokuvaamisen harrastaja tai muuten omaat sopivaa kuvamateriaalia julkaistavaksi kerhon sivuilla, otamme tällaista mielellämme vastaan. Kaikki ideat ja sisällön tuottaminen nettisivu-uudistukseen liittyen on tervetullutta! Ole mielellään yhteydessä kerhon tiedotusvastaava Outiin, puh 040 1647647.

Varsin pieni osa kerholaisista toimii aktiivisesti eri tehtävissä yhteisen toiminnan ja omaisuuden hyväksi. Jäsenkunnassa on varmasti monenlaista osaamista, mitä voi hyödyntää enemmänkin. Vaihtuvuus eri tehtävissä on yleensä hyväksi. Tässä vaiheessa vuotta kartoitetaan uusia innokkaita henkilöitä valittavaksi venekerhon hallitukseen tammikuussa 2021 erovuoroisten tilalle. Tulevalle 2-vuotiskaudelle tarvitaan saaritoimikunnan vetäjä, matkaveneily ja kerhotoiminnan vastuuhenkilö ja kerholle kommodori. Mikäli nyt kiinnostus heräsi ottaa isompaa roolia kerhon toiminnassa, ole rohkeasti yhteydessä kehen tahansa hallituksen jäseneen tai sihteeri Miljaan.

Muistutamme kerhon toimiston aukioloajasta ja vastuuhenkilöiden tavoitettavuudesta. Kerhon sihteeri Milja palvelee maanantaisin klo 18-20 toimistolla. Muuna aikana Miljan tavoittaa sähköpostilla, tai puhelimitse myös torstaisin klo 18-20 puhelinaikaan. Pyydämme keskittämään yhteydenotot näihin ajankohtiin. Toimistopalvelut eivät ole meillä käytettävissä täyspäiväisesti 24/7. Satamakapteenin yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai tekstiviestillä satamakapteenin numeroon 050 448 4804, joihin liittyen satamakapteeni soittelee takaisin.


Hyvin sujuneesta veneilykaudesta kiittäen & mukavaa syksyä toivottaen,

Kivenlahden venekerhon hallitus